SİNOP ÜNİVERSİTESİ
'' Kuzeyden Parlayan Yıldız ''
TR
EN

Yıl Seçiniz
Ay Seçiniz
HABERLER

Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı Üniversitemizin Ev Sahipliğinde Başladı

Yerel ve bölgesel kalkınma hedefiyle birçok başarılı proje, çalıştay ve sempozyuma ev sahipliği yapan Üniversitemiz “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı”  ile alanında öncü bilim adamları ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
 


 

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı açılış programına; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü İstatistik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Dr. Erdinç GÜNEŞ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat SEZGİN ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, balıkçılık ve avlanma alanında uzman bilim insanları, balıkçılık kooperatif başkanları, sektör temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldılar.



 

Programın Üniversitemiz tarafından hazırlanan "Karadeniz ve Balıkçılık" konulu video gösterimi ile başladı.
 


 

Ardından programın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN, Sinop ve bölgemiz açısından önem teşkil eden Balıkçılık konusunun, düzenlenen çalıştayda her yönüyle tartışılacağını belirterek, "Bizler Karadeniz balıkçılarına ve Karadeniz'e gönül vermiş, su ürünlerinin çeşitlerini dallarını meslek edinmiş akademisyenler, daire yöneticileri, bürokrasi mensupları olarak bu sektörün başarısının ülkenin zenginlik zincirinin bir halkası olacağını bilerek Karadenizli balıkçıların sorunlarına çözüm bulmaya çalışacağız. Ayrıca çalıştayda tartışılan konulardan sunulan bildirilerden bir sonuç bildirgesi hazırlayıp yetkili mercilerle paylaşmayı ve bildirileri kitap haline getirip yayınlamayı da planlıyoruz” dedi.
 


 

Ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN ise, su ürünlerinin tarih boyunca önemli besin kaynakları arasında yer aldığını belirterek, “su ürünleri, neredeyse insanoğlunun tarih sahnesine çıkışından bu yana en önemli besin maddelerindendir. Dengeli beslenmenin bilincinde olan ülkeler, denizlerden yüksek oranda yararlanmanın yollarını aramaktadırlar ve bugünden geleceğe yatırım yapmaktadırlar. Balıkçılık sektörü de ülkemize sürekli girdi sağlayabilecek önemli kaynaklarımızdandır. Balıkçılığımızın içinde Karadeniz’in özel bir yeri vardır çünkü biz üretimimizin yaklaşık % 70’ini Karadeniz’den elde ediyoruz. Bugün burada bu kaynaklarımızı sürdürülebilir kılmak için neler yapılabilir, balıkçılarımızın sorunları nelerdir, bu konudaki akademik yaklaşımlar nelerdir. Bunları düzeyli bir platformda tartışabilmek ortak çözüm arayışları bulabilmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ümit ediyorum verimli bir toplantı olacak ve güzel neticeler elde edilebilecektir” dedi.
 


 

Daha sonra konuşan Su Ürünleri Genel Müdürlüğü İstatistik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Dr. Erdinç GÜNEŞ ise, Karadeniz’in balıkçılık anlamında zengin kaynaklara sahip olduğunu belirterek, düzenlenen bu çalıştay sayesinde yetkili merciler, bilim adamları ve sektör temsilcilerinin bir araya gelerek önemli konular hakkında müzakere edebilmek imkânı bulacağını ifade etti.

Program, alanında uzman akademisyenler ve balıkçılık sektörünün öncü isimlerinin sunumları, karşılıklı müzakere ve ödül töreni ile sona erdi. 
 


 

Karadeniz’de sürdürülen balıkçılığın ve avlanma tekniklerinin masaya yatırılacağı çalıştay, 14 Ekim 2016 Cuma gününe kadar devam edecek.
 

 




Akademik Personel
Üniversite Vakfı
EBYS
Önemli Bağlantılar
Uygulama Oteli
KALİTE
Akademik Takvim
Öğrenci
Telefon Rehberi
Bilimsel Dergilerimiz
Kütüphane
İhale Duyuruları
SUBİTAM
Yeni Kampüs Alanı
Kariyer Geliştirme ve Mezunlar
Çocuk Üniversitesi
CİMER
Dilek İstek Kutusu

Copyright © | T.C. Sinop Üniversitesi | Tüm Hakları Saklıdır | 2016