Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu Sona Erdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu” düzenlenen değerlendirme oturumu ve gezi programı ile sona erdi.

6 – 8 Ekim 2016 tarihleri arasında Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama otelinde gerçekleştirilen “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu”nda, alanında yetkin akademisyen ve eğitimciler geleceğimizin inşasının temeli olan gençlerimizin ahlak ile olan ilişkisini, sundukları bildiriler ile derinlemesine değerlendirerek; önemli tespitler ortaya koydular.

Üniversitemiz Akademik ve İdari personeli, öğrencilerimiz ve davetlilerin yoğun ilgi ile takip ettiği sempozyumda, katılımcılar tarafından yöneltilen soru ve görüşler ile Gençlik ve Ahlak kavramları derinlemesine müzakere edildi.

“Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu” son gününde gerçekleştirilen değerlendirme oturumu ile devam etti.

Değerlendirme oturumuna; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet TABAK, akademik ve idari personelimiz ile sempozyumda bulunan davetliler katıldılar. Prof. Dr. Hüseyin PEKER’in oturum başkanlığını üstlendiği oturumda çeşitli değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran, Prof. Dr. Şakir GÖZÜTOK, Yrd. Doç. Dr. İlknur TATAR KIRILMIŞ ve Rukiye SANCAR, 6 – 8 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu”nda sunulan bildirilerin yerinde ve önemli mesajlar verdiğini belirterek, böyle güzel bir konu başlığı altında sempozyumu düzenleyen başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ettiler.

Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu Kısa Sürede Kitaplaştırılacak

Oturumda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN ise, sempozyuma katılan tüm akademisyen ve eğitimcilere teşekkür etti. Sunulan tebliğlerin kısa bir sürede kitaplaştırılacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Tebliğler ile hazırlanacak Gençlik ve Ahlak kitabının önemli bir bilimsel kaynak olarak gelecek nesillere ışık tutacağının altını çizdi.

Daha sonra sempozyuma katılmak üzere ilimize gelen akademisyen ve eğitimcilerimiz, Sinop’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yer aldığı Hamsilos, İç Kale, Tarihi Cezaevi, Alaaddin Camii ve Seyit Bilal Camii’ni gezdiler.  Sinop gezisinin ardından akademisyen ve eğitimcilerimiz ilimizden ayrıldılar.