Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu Üniversitemizin Ev Sahipliğinde Başladı

‘Geleceğin inşası; gençliğin ihyasıdır’ anlayışıyla Üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu” ülkemiz ve dünya üniversitelerinden 100’e yakın akademisyen, yazar ve eğitimciyi bir araya getirdi.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu”  açılış programına; Sinop Valisi Hasan İPEK, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Şefaattin SERTEN, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü GÜNDOĞDU, İl Emniyet Müdür Vekili Yüksel ATEŞOĞLU, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları, Kurum ve Daire Amirleri, STK Temsilcileri, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli, ülkemiz ve dünya ülkelerinden katılan davetliler ile öğrencilerimiz katıldılar.

Program Üniversitemiz tarafından hazırlanan “Gençlik ve Ahâk” konulu video gösterimi ile başladı.

Ardından “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu”nun açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Gençlik ve Ahlak konularının birbirini besleyen iki önemli unsur olduğunu belirterek, ahlakın denetimini kabul eden genç, içinde yaşadığı toplumun ve mensubu olduğu dinin ahlak kabulleri çerçevesinde özgürlüklerinden bazılarındaki sınırlandırmayı kabul ederek, ailesinde, çevresinde ve toplumda erdemli, ahlaklı bir genç olarak anılır ve saygı görür. Bireysel özgürlüklerinden feda etmeyi düşünmeyen, ahlaki erdemlerden yoksun olan genç ise, frensiz araç gibi ne zaman nerede hangi tür kazanın, belanın ve şiddetin içerisinde olacağı belli olmadığı gibi, halk tarafından da Hak tarafından da sevilmezler. Genelde bütün gençlerimizin özelde ise Üniversite gençliğimizin derslerindeki başarıları ile doğru orantılı olarak ahlaklı ve erdemli gençler olmak için çaba sarf etmeleri en büyük temennimizdir” dedi.

Daha sonra konuşan Sinop Valisi Hasan İPEK ise, Geleceğin gençlerin eliyle şekilleneceğini belirterek, “Gençlerimiz iyi bir Müslüman ve iyi bir insan olurlarsa, geleceğimiz de o denli güzelleşir. Gençlerimizin taşıdığı bu dinamizm ile umuyorum ki yarınlarımız çok daha güzel olacaktır. Çünkü geleceğimiz olan gençleri ne kadar ihmal edersek aydınlık olacak yarınlarımızı da o denli karanlığa terk etmiş oluruz. Bu yüzden gençlerimizin ihyası için üzerimize düşen sorumluluk her ne ise büyük bir özen ve gayret ile yerine getirmeliyiz” dedi.

“Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu” Prof. Dr. Yavuz BAYRAM’ın başkanlığında Prof. Dr. Ejder OKUMUŞ, Prof. Dr. Bayram DALKILIÇ ve Doç. Dr. Hakimova NUBAR’ın sunumlarıyla gerçekleştirilen açılış oturumu ile devam etti.

Program, çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

6 – 8 Ekim 2016 tarihleri arasında Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu”nda ülkemiz ve dünya üniversitelerinden 100’e yakın akademisyen, yazar ve eğitimci düzenlenen oturumlarla gençlik ve ahlak konularını masaya yatıracak.

Ayrıca düzenlenen sempozyumda sunulan tebliğler, Üniversitemiz tarafından Gençlik ve Ahlâk Kitabı adı altında basılarak, önemli bir bilimsel kaynak olarak gelecek nesillere ışık tutacak.

Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu Programı için tıklayınız.