Üniversitemiz Uluslararası Bir İlke İmza Attı

Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı kapsamında, Yüksek Öğretim Kurumları ile 19 ülkenin iş birliğinde gerçekleştirilecek 23 bilimsel projenin sözleşmesi YÖK toplantı salonunda düzenlenen törenle imzalandı.

Törene, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemiz Proje Yönetim Ofisi Başkanı ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncay BAYRAM ve Üniversite Rektörleri katıldılar.

Projeyle Uluslararası İş Birliği Geliştirilecek

Törende bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, YÖK tarafından ilk kez gerçekleştirilen Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı ile araştırma kapasitesinin artırılması, uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi, uluslararasılaşma süreçlerine katkı ile yurt dışındaki üniversitelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin amaçlandığını belirtti.

YÖK'ün başlattığı ve birçok ülkeye örnek olan Mevlana Değişim Programı'nın geçmişte sadece öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğini içerdiğini anlatan Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, yeni YÖK'ün, 2016-2017 döneminden itibaren programı, "ülke odaklı", "alan odaklı" ve "proje tabanlı" olmak üzere üç kategoride yürütmeye başlayacağına dikkat çekti.

Üniversitemizin “Enerji Teknolojileri” Alanındaki Proje Protokolü İmzalandı

Ardından Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı kapsamında Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncay BAYRAM’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Enerji Teknolojileri” alanındaki projenin protokolü, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından imzalandı.

Etkin nükleer modellerin (RMF ve pn-QRPA) kullanılarak hibrit hesaplamalar yapılması ve orta ağır çekirdeklerin nükleer özelliklerinin belirlenmesini hedefleyen bilimsel proje, Üniversitemiz ile Ghulam Ishaq Khan Institute arasındaki ilişki ve etkileşimi geliştirmenin yanı sıra, ilimizin uluslararası tanıtımına önemli katkılar sağlayacak.