Üniversitemiz Öğrenci Sayısı 10 Bin 176’e Ulaştı

Son yıllarda yürüttüğü projeler ve yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Üniversitemiz, sürdürdüğü büyüme ve gelişmeyi öğrenci sayısına da yansıttı. Önceki yıllara göre büyük gelişme gösteren Üniversitemiz öğrenci sayısı, 10 bin 176’e ulaştı.

2016 – 2017 Akademik yılında büyük bir talep ile karşılaşan üniversitemiz, 8 Fakülte, 3 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu, 2 Enstitü ve akademik, idari kadrosu ile 10 bin 176 öğrencilerimize bir aile sıcaklığında eğitim ve öğretim imkânı sunmaya hazır.

Üniversitemizi tercih ederek, Sinop Üniversitesi ailesinin bir üyesi olmaya hak kazanan öğrencilerimiz, Türkiye’nin dört bir yanından e-kayıt üzerinden ve ilimize gelerek kayıt işlemlerini tamamladılar.

15 Ağustos itibarıyla başlayan kayıtlar sürecinde öğrencilerimiz, kurulan kayıt merkezlerinde işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirirken, kayıt görevlilerimizden de üniversitemiz ve şehrimiz hakkında bilgi alma imkânı buldular.

Üniversitemiz öğrenci sayısının, ÖSYM’nin ön gördüğü tarihlerde yapılacak olan ek kontenjan başvurularıyla birlikte daha da artması bekleniyor.