Sinoplu Şehidimiz İçin Mevlit Okutuldu

Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Sinoplu Jandarma Uzman Çavuş Bahattin DOLMA için şehadetinin haftası olan 12 Ağustos Cuma günü baba ocağı Dikmen’de mevlit okutuldu.

Şehidimiz Bahattin DOLMA ve tüm şehitlerimiz için Dikmen Merkez Yeni Camiinde düzenlenen mevlit programına; Sinop Valisi Kemal CİRİT, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Dikmen Kaymakamı Soner ÖZER, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü GÜNDOĞDU, Dikmen Belediye Başkanı Saim İSTANBULLU, kurum ve daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkân, şehidimizin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazına müteakiben yapılan mevlit programında Müftülük görevlileri tarafından şehidimiz için Kura’n-ı Kerim ve mevlidi şerif okundu.

Mevlit sonrası konuşma yapan Sinop Valisi Kemal CİRİT, “Bahattin kardeşimiz bu vatan bölünmez dedi. O bu vatana göz dikenlere kanını vererek karşı durdu. O milleti için göz kırpmadan canını ortaya koydu. Onu yetiştiren aileye ve Sinoplulara gurur kaynağı oldu. Bugüne kadar Sinop’ta bölücü terör belasına 60 şehit verdik. Bahattin kardeşimiz de 60’ıncı şehidimiz olarak gözünü kırpmadan vatan için canını ortaya koydu. Milletimizin kadim evlatları ve vatanına sadık polis ve askerlerimiz hiçbir terör örgütüne bu vatan topraklarını teslim etmeyeceklerini dik duruşları ile bir kez daha gösterdi. Bu vesileyle başta Bahattin kardeşimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Mevlit programı, yemek ikramının ardından Jandarma Uzman Çavuş Bahattin DOLMA’nın kabri başında edilen dua ile son buldu.