"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Sinoplular Hükümet Konağı Meydanı'nda toplandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin düzenlendiği İstanbul Yenikapı'daki alandaki büyük coşku Sinop'ta da yaşandı. Sinop'ta ki programa; Sinop Valisi Kemal CİRİT, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin SERTEN, Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda Sinoplu katıldı.

Valilik meydanına ellerinde Türk bayrakları ile gelen Sinoplular, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni kurulan ekrandan canlı olarak izlediler.

Yenikapı'daki programın başlangıcında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet GÖRMEZ'in yaptığı dua sırasında Sinoplular da ellerini semaya açarak, hep bir ağızdan 'amin' dedi.  Ardından MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ, CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, Başbakan Binali YILDIRIM, TBMM Başkanı İsmail KAHRAMAN ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın konuşmaları Sinop'ta da alkış ve sloganlarla izlendi.

Yenikapı Mitinginin sona ermesinin ardından Sinop'taki program gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Demokrasiye sahip çıkan Sinop Halkına hitap eden Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Milletvekili Nazım MAVİŞ ve Vali Kemal CİRİT; Türkiye’nin birliğini, beraberliğini dosta düşmana gösteren Sinoplulara teşekkür ettiler.

Konuşmalarının ardından Sinop Valisi Kemal CİRİT, Milli İrade ve Demokrasi Nöbetine ilk günden itibaren sunduğu katkılar için, tüm Sinoplular adına, öğrencimiz Ömer ÇAKICI’ya plaket takdim etti.

Daha sonra yerel sanatçılarımız Yılmaz KÜÇÜK ve Çağla AKKOCA milli birliğimizin ve beraberliğimizin ezgilere döküldüğü türkülerimizi Sinoplularla birlikte söylediler.

Program Hükümet Konağı Meydanı'ndan, İskele Meydanına kadar yapılan Milli İrade Yürüyüşü ve gerçekleştirilen havai fişek gösterisiyle son buldu.