Sinop’ta Milli İrade Meydanları Doldurdu

15 Temmuz 2016 tarihinde milletin iradesi ve demokrasiye yönelik gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Sinoplular, ellerinde Türk bayraklarıyla “Demokrasi Nöbeti” tutarak, meydanları doldurmaya devam ediyorlar.

Sinop Valiliği önünde bir araya gelen bürokratlar, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Üniversitemiz personeli ve çok sayıda vatandaş, birlik, beraberliği sağlamak ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için kenetlendiler. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından konuşmaların yapıldığı “Demokrasi Nöbeti”nde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, “En kötü demokrasi en iyi darbeden bin defa daha iyidir” diyerek, “Bizler bu olayların tekrarlanmaması için üniversiteler olarak hukuk kuralları çerçevesinde elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“İnşallah bu tür olumsuzluklar uyanmamıza vesile olur”

Yaşanan bu olaylardan ders çıkartılması gerektiğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN şu ifadelere yer verdi; “Tarih tekerrürden ibarettir. Tarihin tekerrür etmemesi için, geleceğe emin adımlarla yürümemiz için, yaşanan bu olaylardan ders çıkartmamız gerekiyor. İnşallah bu tür olumsuzluklar uyanmamıza vesile olur. Her kurumun üstüne düşeni yapması gerekiyor. Üstümüze düşen vazifeyi yerine getirirken de birilerine zulüm edelim demiyoruz. Milli iradeye karşı gelinmesin diyoruz. Ülkemizde seçilmiş bir hükümet, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı var. Herkesin buna saygı göstermesini bekliyoruz. Hukukun, demokrasinin kuralları içerisinde kalarak eleştirisini yapsın istiyoruz.

“Bu işler topla tüfekle olmaz”

Madem siyasette gözünüz var buyurun bir parti kurun. Açıkça ortaya çıkın ve deyin ki; “Arkadaş biz ülkeyi daha iyi yönetiriz. Biz bu işi daha iyi yaparız.” O zaman size oy atanlar sizi iktidara getirir ve ülkeyi yönetirsiniz. Ama hiçbir zaman ortaya çıkılmadı. Çünkü siyaset yapmak, ülke yönetmek kolay değil. Kolay olan şey nedir? Devletin parasıyla, devletin uçağıyla, devletin tankıyla millete zulüm etmektir. Ama bu işler topla tüfekle olmaz. Yaşanan bu olaylardan büyük dersler çıkarılması gerekiyor. Elbette çıkartacağız. Milli irade hakim olsun ve darbeler tekrarlanmasın.”

Programın sonunda, Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camii İmam Hatibi Muhammet BAŞOĞLU tarafından dua yapıldı.

Sinop Demokrasi Zaferini Kutladı

Gerçekleştirilen duanın ardından meydanları dolduran binlerce Sinoplu, mehteran takımı tarafından çalınan marşlara ellerindeki bayrakları dalgalandırarak coşkuyla eşlik etti.

Demokrasi zaferi gecenin geç saatlerine kadar devam etti.