Pedagojik Formasyon Ön Kayıt Başvuruları Başladı

Pedagojik Formasyon Sertifika Programı 2016-2017 öğretim yılı güz dönemi ön kayıt başvuruları bugün (14.07.2016) itibari ile başladı. Kayıtlar 12 Ağustos 2016 tarihine kadar devam edecek.

Üniversitemizde ilk kez 2015-2016 akademik yılında verilmeye başlanan ve başarıyla tamamlanan Pedagojik Formasyon Sertifika Programı, Üniversitemiz bünyesinde bu yıl da yeni öğrencilere kapılarını açıyor. Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek olan 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Sertifika Programına mezun olanlar ile 2012 ve öncesi üniversiteye kayıt yaptırmış 3. sınıftan 4. sınıfa geçen ve 4. sınıfta okuyan öğrenciler başvuru yapabilecek.

Öğrencilerimize ve Sinoplulara Pozitif Ayrımcılık

Pedagojik Formasyon Sertifika Programı için belirlenen 350 kişilik kontenjanın %75’i Sinop Üniversitesi’nde okuyan sadece son sınıf öğrencilerine ve Sinop Üniversitesi’nden mezun olmuş adaylar için ayrıldı. Kontenjanın %25’i ise, diğer üniversitelerin 4. sınıf ve artı yıl okuyan öğrencilerine ve mezunlarına ayrıldı. %25’lik bu oranın %50’si Sinop’ta ikamet eden ve bunu belgeleyen kişilere ayrılmıştır.

Başvuru ile ilgili detaylı bilgiye http://formasyon.sinop.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.