Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU Sinop’ta 12 Tesisin Açılışını Yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Saraydüzü barajı sulaması, Gerze içme suyu isale hattı, Zimari Barajı ile Sinop Boyabat Ilık Su Barajı tesislerinin toplu temel atma törenine katıldı.

Sinop İskele Meydanında gerçekleştirilen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, Milletvekili Nazım MAVİŞ, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Bakanlık yetkilileri, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Sinop'a 13 Yılda 7 Milyar TL'lik Yatırım Yapıldı

Programa katılan Sinoplulara hitap eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU,  Sinop'a 13 yılda 7 Milyar TL'lik yatırım yaptıklarını hatırlatarak, 99 Milyon maliyetinde  10 tesisin temelini attıklarını, 2 tesisin de açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2016 yılını Sinop'ta hamle yılı olarak belirlediğine belirten Veysel Eroğlu, Sinop'a 140 milyonluk 29 müjdeyle geldiklerini kaydetti.

Bakan EROĞLU’ndan Rektörümüze Hayırlı Olsun Mesajı

Üniversitemiz ile Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan ve hayata geçirilen “Biyolojik Çeşitlilik İzleme Çalışmaları İşbirliği” projesinin önemine değinen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Daha sonra İlimizim orman kapasitesinin büyük bir bölümünü bünyesinde barındıran Ayancık İlçemize kurulan “Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı” hakkında bilgiler alan Bakan EROĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’a açılan yeni programın hayırlı olmasını diledi.