Üniversitemizde “Hemşirelik Haftası” Kutlandı

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Öğrencileri, 12-18 Mayıs “Dünya Hemşirelik Haftası” münasebetiyle hazırladıkları programda, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Yardımcısı Ekrem YAMAN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat SEZGİN ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Demet CABAR, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin ERDEM, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli, Siyasi Parti Temsilcileri ile öğrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin ERDEM yaparken, Sağlık Yüksekokulu hakkında kısa bir bilgi verdi. Ardından konuşan Rektör Danışmanı ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Demet CABAR, hemşirelik mesleğinin önemine değinerek, öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu. Son olarak Hemşirelik bölümü öğrencilerinden Kübra ERGİN, staj anılarını ve deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaştı.

Konuşmalar sonrası Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç GÜVENÇ, “Müzik ve Hareket Terapisi ve Modern Tıptaki Yeri” konulu konferans verirken, Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma (TÜMATA) Grubu, katılımcılara müzik terapisi yaptı.

Programda, Hemşirelik bölümü öğrencilerinin hazırladıkları video gösterisi ve vatandaşlarla yapılan röportajlar katılımcılara izletildi. Yine Hemşirelik bölümü öğrencilerinin hazırladığı ve sahneye koyduğu “Öğrenci evi”, “Ameliyathane” ve “Organlar” adlı skeçler sahnelendi. Öğrencilerin başından geçen olaylar ve ameliyathanede yaşananların mizahi bir dille anlatıldığı oyunlar, seyircileri kahkahaya boğdu.

Skeçlerin ardından Vali Yardımcısı Ekrem YAMAN, konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç GÜVENÇ’e ve Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma (TÜMATA) Grubuna hediye takdiminde bulundu. Program öğrencilerin sundukları müzik ziyafetiyle son buldu.