“Kök Hücre Bağışı Üzerine Farkındalık Eğitimi” Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Topluma Hizmet Uygulaması dersi kapsamında “Kök Hücre Bağışı Üzerine Farkındalık Eğitimi” konferansı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet TABAK, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, Kızılay Sinop Şube Başkanı Mustafa KORUCUOĞLU, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Hakan ŞİMŞEK, Topluma Hizmet Uygulaması dersi Öğretim Görevlisi Tuba Zeynep AKAR, Üniversitemiz Akademik ve İdari personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

Program, Eğitim Fakültesi öğrencilerimizin kök hücre bağışı hakkında yaptıkları sokak röportajının gösterimiyle başladı. Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kızılay Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Adayı Kazanım Uzmanı Erdal AYAR, dünden bugüne Türkiye’de kök hücre bağışı konusunda yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların geldiği aşamaları anlattı. Yaptığı sunumla kök hücre tedavisinde kullanılan hücrelerin vücuttan hangi yollarla ve ne şekilde elde edildiğini de anlatan Erdal AYAR ülkemizde kurulan kök hücre merkezlerinde bu işlemlerin aksatılmadan gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ardından kök hücre bağışı yaparak bir kişiye umut olan Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Resul TUNA, duygu ve düşüncelerini öğrencilerimizle paylaştı.

Program sonunda Yrd. Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Adayı Kazanım Uzmanı Erdal AYAR’a günün anısına hediye takdiminde bulunurken, Kızılay Sinop Şubesi Yönetimi tarafından projede koordinatörü Öğretim Görevlisi Tuba Zeynep AKAR’a ve projede yer alan Üniversitemiz öğrencilerine teşekkür belgesi verildi.