Sinop’ta Turizm Haftası Etkinlikleri

Her yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında Sinop Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda program düzenlendi.

Düzenlenen programa; Vali Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Şefaattin SERTEN, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet TOSUN, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat SEZGİN, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin KAYA, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem SÜRÜCÜ, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alpay TIRIL, Turizm Sektörü Temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz tarafından hazırlanan Sinop tanıtım filminin gösterimiyle başlayan programda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet TOSUN açış konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından Turizm Derneği Başkanı Cemalettin KAYA, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL ve Vali Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar. Daha sonra Sinop’ta ortaöğretim ve liselerde okuyan öğrenciler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler, yazmış oldukları kompozisyonlarını okudular.

Son olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemizde okuyan öğrencilere yönelik “Turizm Haftası” münasebetiyle düzenlenen “Gençlerin Gözünden Sinop” adlı fotoğraf yarışmasında dereceye giren, Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Tayfun UZUN’a, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’ndan Farid MAHMUDOV’a ve Eğitim Fakültesi’nden Nilüfer Ayşe POLAT’a hediyelerini verdi.

Program, Üniversitemiz öğrencileri tarafından çekilen “Gençlerin Gözünden Sinop” adlı fotoğraf sergisinin gezilmesiyle son buldu.