“Mesnevi ve Safahat Okumaları”nda Mesnevi Sohbetleri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından her Pazar günü 13.30’da gerçekleştirilen “Mesnevi ve Safahat Okumaları”nda bu hafta, Rektör Danışmanı ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hafize Gamze DEMİREL, Hz. Mevlana’nın Mesnevi’si üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

MÜSİAD Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksel SANDALCI, Alaaddin Camii İmam Hatibi Abdullah GÜNEY ve öğrencilerimiz katıldı.

Mesnevi’nin birçok beytinde Peygamberlerin çağrılarına dikkat çekildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Hafize Gamze DEMİREL, “Hz. Mevlana Mesnevi’sinde, İnsanoğlu için peygamberlerin ne kadar kıymetli olduğunu ve onların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü onların asıl maksadının insanları kıyamet azabından kurtarmak olduğunu dile getiriyor” dedi.