Ediz HUN, Üniversitemizde “Sosyo-Ekonomik Kalkınmada Doğa İnsan İlişkileri” Konulu Söyleşi Verdi

Sinema Sanatçısı, Uzman Biyolog Ediz HUN, Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde, “Sosyo-Ekonomik Kalkınmada Doğa İnsan İlişkileri” konulu söyleşide öğrencilerimizle bir araya geldi

“Sosyo-Ekonomik Kalkınmada Doğa İnsan İlişkileri” konulu söyleşiye, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat SEZGİN, Genel Sekreter Mehmet ATLI, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya TURAN, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, Üniversitemiz İdari ve Akademik personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

Konuşmasına, sevgi yerine, kin ve nefret yolunu seçenlerin her zaman kaybetmeye mahkum olduklarını dile getirerek başlayan EDİZ HUN; “Benim size tavsiyem sağlıklı ve dikkatli bir yaşam sürdürmeniz. Birbirinize sevgiyle yaklaşın. Bilim de sevgiyle yoğrulmalı. Zaten dinlerin esasında sevgi var. Sanatta da bir sevgi görüyorsunuz. O zaman demek ki her şeyin altında yatan gerçek, sevgidir. Sevgi inanın en doğru yoldur ve sevgi yolunu tercih eden her zaman kazanır” dedi.

Doğa ve çevre sevgisi ile tanınan Uzman Biyolog Ediz HUN, enerji tasarrufu, çevre kirliği, yenilenebilir enerji kaynakları konularında çeşitli ülkelerden verdiği örneklerle, görüşlerini paylaştı ve öğrencilerimizin yönelttiği soruları cevapladı.

Sinop’ta olmaktan, temiz deniz havasını içine çekmekten ve öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ediz Hun’a, konuşmasının sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat SEZGİN tarafından Sinop’u simgeleyen Kotra hediye edildi.

Söyleşi sonunda Sinema Sanatçısı Ediz HUN ile öğrencilerimiz günün anısına fotoğraf çektirdiler.