Üniversitemiz Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü, Şehitlikleri Ziyaret Etti

Üniversitemiz Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü, Sinop merkezde bulunan şehitlikleri ziyaret ettiler.

Şehit Yakınları ve Gaziler Kulübü öğrencilerimiz ilk olarak Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Mehmet Özgen’i ziyaret ettiler. Daha sonra Sinop Deniz Savaşı Şehitleri’nin anısına denize çelenk bıraktılar.

Ardından Garnizon Şehitliği ve Seyit Bilal Camii’nde, Osmanlı – Rusya, Sinop Deniz Savaşı’nda şehit düşen, Tümamiral Hüseyin Paşa ile 1908 yılında Batum Limanı’nda şehit edilen ve Sinop’ta defnedilen Van Valisi Ali Paşa’nın mezarlarını ziyaret ettiler.

Son olarak Deniz Şehitleri Anıtı’nı ziyaret eden Şehit Yakınları ve Gaziler Kulübü öğrencilerimize, Şehit Yakınları ve Gaziler Kulübü Akademik Danışmanı Okutman Sabri BOZTEPE, 1853‘te yapılan “Sinop Deniz Savaşı” hakkında bilgiler verdi.

Şehit Yakınları ve Gaziler Kulübü öğrencilerimizin, şehitlik ziyaretleri edilen dualarla sona erdi.