Üniversitemizde, “Bir Dava Adamı Mehmet Akif ERSOY’u Anma Etkinliği” Düzenlendi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından “İstiklal Marşının Kabulü ve Bir Dava Adamı Mehmet Akif ERSOY’u Anma Etkinliği” düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, Rektör Yardımcımız ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet TABAK, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Savaş BAŞTÜRK ve Yrd. Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksel SANDALCI, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa ASLAN, Akademik-İdari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet TABAK; “İstiklal Marşı başta olmak üzere eserleri ve şiirleriyle bizi biz yapan değerlerin tercümanı olan Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u, rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Daha sonra “İstiklal Marşının Kabulü ve Bir Dava Adamı Mehmet Akif ERSOY” konulu konferans konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, Mehmet Akif ERSOY’u şu ifadelerle anlattı, “Akif, eşi zor bulunur, yardımsever bir ahlak kahramanı, sözünün eri bir insan, hakikati ifade etmekten çekinmeyen dosdoğru bir vatanseverdi.”

Etkinlikte Mehmet Akif ERSOY’un hayatını anlatan tanıtım filmi, Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından seslendirilen şiir ve türküler büyük beğeni topladı.