Üniversitemizin 9. Kuruluş Yıldönümü ve Akademik Yükselme Töreni

Üniversitemizin 9. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende, 2015-2016 Akademik yılında Üniversitemizde yardımcı doçent, doçent ve profesörlüğe yükselen öğretim üyelerimize akademik binişleri giydirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın ev sahipliğinde Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen törene; Sinop Valisi Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, İl Müftüsü Mustafa ERKAN, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Rektör Yardımcılarımız, Genel Sekreterimiz, Fakülte Dekanları, Daire Başkanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Akademik ve İdari personelimiz ile davetliler katıldı.

Üniversitemizin öğretime başladığı 2007 yılından günümüze 9 yılını anlatan video gösterimi ile başlayan törende açış konuşması yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemizin, akademik ve idari kadrosuyla, öğrencileriyle, yerleşkesiyle, kütüphanesiyle, yaptığı araştırmalarıyla, bilim camiasında daha saygın bir Üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı.

Yenilikçi, üretken ve katılımcı bir anlayışla öğrencilerimizin gelişimine ve Üniversitemizin kurumsal itibarına katkı sağlayacak önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Üniversitemizin açılmasına öncü olan, bugüne kadar değerli hizmetler sunan, katkı ve himayelerini esirgemeyen,  devlet büyüklerimize, siyasilerimize, bürokratlarımıza ve 9 yıllık süreçte görev yapan Sinop Üniversitesi Ailesinin her bir ferdine şükran ve minnetlerimi sunarım. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizler devraldığımız bu bayrağı daha da ileri taşıma gayretinde olacağız. Bugün Sinop Üniversitemizde yardımcı doçent, doçent ve profesörlüğe yükselen 46 öğretim üyelerimiz akademik binişleri törenle giyecekler. Üniversitemize, Sinopumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın konuşmasının ardından Akademik Yükselme törenine geçilerek, akademisyenlerimize binişleri giydirildi.

Üniversitemiz Ailesi İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Üniversitemizin 9. Kuruluş Yıldönümü ve Akademik Yükselme Töreni sonrası Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde, düzenlenen iftar yemeğinde, Sinop Valisi Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, İl Müftüsü Mustafa ERKAN, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN ve Üniversitemizin tüm personelinin katılımıyla bir araya gelindi.

İftar programı, İl Müftüsü Mustafa ERKAN tarafından yapılan dua ile son buldu.