Üniversitemizde ‘Kadın ve Liderlik’ Konferansı

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “Kadın ve Liderlik” konulu bir konferans programı düzenlendi.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Prof. Dr. Ahmet TABAK, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Mehmet DEMİRCAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya TURAN, Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK, akademik ve idari personelimiz, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Tanıtım Filminin gösterimi ile devam etti.

Ardından programın açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK, “Merkezimizin öncelikli amacı, kadınlarımızı toplumda daha aktif kılmak ve onlarla birlikte daha etkili çalışmalara imza atmaktır” dedi.

Daha sonra konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN ise, programa katılan tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak, “Kadınlarımız, toplumumuzda daima sevginin ve fedakârlığın simgesi olmuşlardır. İstiklal mücadelesinden 15 Temmuz direnişine kadar ülkemizin içinde bulunduğu tüm zorlukları aşmamızda, kadınlarımızın fedakârlığı, gayreti ve katkısı büyüktür. Bu vesileyle programımıza katılan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Programda ‘Kadın ve Liderlik’ konulu bir konferans veren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel TOPÇU ise, Kadınların geçmişten günümüze devlet yönetimindeki rollerine değinerek, “Kadınlarımız varoluştan itibaren hayatın bütün yükünü erkeklerimizle birlikte omuzlamışlardır. Bu sebeple tarihe baktığımızda kadınlarımızın devlet yönetimi, eğitim ve fikirsel anlamda önemli başarılara imza attığını görüyoruz.” dedi.

Konferansın ardından konuşmacı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel TOPÇU’ya Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından hediye taktim edildi.

Program Üniversitemiz öğrencileri tarafından hazırlanan resim ve geçmişten günümüze Sinoplu kadınları anlatan fotoğraf sergisi ile sona erdi.