Üniversitemiz 1. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumunda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ev sahipliğinde, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezince yürütülen ‘Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme İşi Projesi’ kapsamında, denizlerdeki kirlilik durumunun ele alındığı '1. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumu' düzenlendi.

Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi kapsamında yürütülecek araştırma çalışmalarında elde edilen bulguların değerlendirildiği sempozyumda, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih ŞAHİN’e, sempozyuma sağlamış oldukları katkılar ve sundukları bildiri sonrası plaket takdim edildi.

Proje kapsamında; İzleme çalışmaları ile 3 yıl boyunca denizlerimizde karasal ve denizel faaliyetler neticesinde meydana gelen kirlenmenin takip edilerek alınan tedbirlerin değerlendirilmesi, kirliliğin önlenmesi ve durdurulması amacıyla oluşturulacak eylem ve stratejilere ışık tutacak bilimsel verilerin toplanması hedefleniyor.