Üniversitemiz 2015–2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemizden “2015-2016 akademik yılında mezun olmaya hak kazanan, bin 654 öğrencimiz Sinop Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törenle, mezun olmanın sevincini kendilerini yalnız bırakmayan aileleriyle birlikte yaşadılar.

Mezuniyet törenine; Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcısı Mehmet YÜZER, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım AÇIKBAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yaşar YILMAZ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet TABAK ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, Prof. Dr. Süreyya YILDIRIM, Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Prof. Dr. Hülya TURAN, Prof. Dr. Bekir YÜKTAŞIR, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Akademik ve İdari personelimiz ile mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilerimiz ve velileri katıldılar.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Yoğun programlarından dolayı törene katılamayan devlet büyüklerimiz, TBMM Başkanı İsmail KAHRAMAN, Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ, Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi AVCI, Sinop Milletvekilleri Nazım MAVİŞ ve Barış KARADENİZ’in gönderdiği kutlama mesajları okundu.

2015-2016 akademik yılını birincilikle bitiren Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü öğrencisi Kübra SOYLU bir konuşma yaparak, mensubu olduğu Sinop Üniversitesi’nde eğitim görmüş olmanın mutluluğunu ve ayrıcalığını hayat boyu yaşayacağını söyledi. Ardından, gösterdikleri başarı dolayısıyla 2015-2016 akademik yılı lisans birincisi Kübra SOYLU ve ön lisans birincisi Meryem ÖZDEMİR, Üniversitemiz mezuniyet kütüğüne isimlerinin yazılı olduğu plakaları çaktılar.

Bu Ayrılık Sadece Mekân Ayrılığı Olacaktır

Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, en büyük amaçlarının ülkesine ve milletine faydalı nesiller yetiştirmek olduğunu belirterek şunları ifade etti; “Üniversite olmanın sorumluluğu ile hiç yorulmadan çalışmayı ve üretmeyi görev edindik. Öğrencilerimizi eğitirken onları sadece iyi bir akademisyen ya da meslek elemanları olarak yetiştirmeyi değil, aynı zamanda iyi birer insan olmalarını sağlamayı da kendimize şiar edindik. Bencil olmamayı, insan sevgisini, yardımseverliği işledik derslerimizde. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini, yaşadıkları çevreye milli ve manevi değerlerine karşı duyarlı olmalarını öğütledik onlara. Mezunlarımızın bu değerlere sahip olmaları en büyük mutluluğumuz oldu. Sizleri, ayrılığın verdiği burukluğun yanında; iyi birer insan ve meslek elemanı olarak yetiştirmenin haklı gururu ile uğurluyoruz. Bu ayrılık, sadece mekan ayrılığı olacaktır. İnanıyorum ki bundan sonraki yaşamınız en az öğrencilik yaşantınız kadar parlak geçecektir. Mezun olan her bir öğrencimizi yürekten kutluyor, yarınların sizlere, sağlık, mutluluk, başarı ve umut dolu günler getirmesini diliyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun.”

Artık Sizler Sinop’un Kültürel Elçilerisiniz

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, 2015–2016 akademik mezuniyet töreninin hayırlı olmasını dileyerek, “Sinop’tan güzel anılar ile donanımlı bir eğitimle ayrıldığınızı görüyorum. Sizler gittiğiniz yerlerde Sinop’un birer turizm elçisi olacaksınız. Üniversitemizin ve Sinop’un size kattıkları yine bu güzel şehrin tanıtımına katkı sağlayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri Semra ERDEM ve Gökhan ATEŞ tarafından İstiklal Marşımızın on kıtası coşku ile okundu ve yemin törenlerine geçildi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi mezunları, Yrd. Doç. Dr. Esra KARA öncülüğünde “Öğretmenlik Andı’nı”, Sağlık Yüksekokulu mezunları ise Yrd. Doç. Dr. Bilge BAL ÖZPKAPTAN öncülüğünde “Hemşirelik Andı’nı” okuyarak yemin ettiler.

Törende daha sonra dereceye giren öğrencilerimize plaket ve hediyeleri takdim edildi. Lisans mezunlarımızdan 2015-2016 akademik yılı birincisi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu Kübra SOYLU’ya ödülünü Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, İkinciliği elde eden Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Rıdvan AKDEMİR’e ödülünü İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, üçüncülüğü kazanan Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği mezunu Zeynep AVCI’ya ise ödülünü Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA taktim etti.

Ön lisans mezunlarımızdan 2015-2016 akademik yılı birincisi Ayancık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu Meryem ÖZDEMİR’e hediyesini Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İkinciliği elde eden Ayancık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu Vildan YAZICIOĞLU’na hediyesini Vali Yardımcısı Mehmet YÜZER, yine ikinci olmaya hak kazanan Gerze Meslek Yüksekokulu Radyo ve TV Programcılığı Bölümü mezunu Burak ORUÇ’a hediyesini İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, üçüncülüğü elde eden Gerze Meslek Yüksekokulu Radyo ve TV Programcılığı mezunu Berna ÖZYURT’a ise hediyesini İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN taktim etti.

Daha sonra fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul bazında dereceye girenlere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Mezun olmanın sevincini törene katılan aileleri ile birlikte yaşayan öğrencilerimiz keplerini fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadılar.