Geleceğin Mühendislerine Enerji-Çevre İlişkisi Öğretildi

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi kapsamında desteklenen "Geleceğin Mühendisleri ile Teoriden Uygulamaya Enerji-Çevre İlişkisi” projesi gerçekleştirildi.

TUBİTAK, Sinop Üniversitesi, Sinop il Orman İşletme Müdürlüğü, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Teknik Üniversitesinin iş birliği ile SÜBİTAM yerleşkesinde gerçekleştirilen projeye toplam 90 lise öğrencisi katıldı.

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Sayın Hasan OĞUL'un yaptığı  projede; bilginin toplum ile buluşturulması ve yaygınlaştırılması, bunu yaparken de uygulamayla anlaşılır biçimde aktarılması amaçlandı.

Projeye katılan öğrencilere; yenilenebilir enerji sistemleri (güneş, rüzgâr, biyogaz, hidrojen yakıt pili ve hidroelektrik) ve nükleer güç santralleri hakkında hem teorik hem de uygulamalı bilgiler verildi.

Projede yer alan öğrencilere, günümüzün en yaygın tartışma konusu olan çevre kirliliği ve Enerji – Çevre ilişkisi hakkında da uzman eğitmenler tarafından anlatıldı.

Ayrıca proje kapsamında etkinliklere katılan her öğrenciye bir fidan hediye edilip, fidan dikimleri gerçekleştirerek 100 fidanlı bir hatıra ormanı oluşturuldu.