Üniversitemizde Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi

2016-2019 Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı ve kalite çalışmaları kapsamında Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Akademik ve İdari birimlerimizdeki personellerimize yönelik Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi verildi.

Kıdemli Sızma Testi Uzmanı ve Eğitmen Sayın Akif UZUN tarafında 29 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında verilen eğitimlerde, Üniversitemiz personeline bilgi güvenliğini sağlamanın önemi anlatıldı.

Sayın Akif UZUN son yıllarda kurum ve kuruluşların yoğun olarak siber saldırılarla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, alınması gereken önemli tedbirle ilgili farkındalığın kazandırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Siber güvenliği tehdit eden temel risk faktörleri hakkında bilgiler veren Sayın Akif UZUN, kötü niyetli yazılımlar ve hacker saldırılarına karşı personelimize uyarılarda bulundu.

Sayın Akif UZUN daha sonra internet dünyasında karşılaşabileceğimiz virüs, malware gibi zararlı yazılımlara karşı, personelimizin dikkat etmesi gereken güvenlik kurallarını anlattı.