Üniversitemizde “Karadeniz Dünyasında İlk Türkler” Konferansı

Üniversitemiz Türk Dünyası ve Tarihi Öğrenci Kulübü tarafından “Karadeniz Dünyasında İlk Türkler” konulu konferans programı düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Akademik Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açılışında konuşan Türk Dünyası ve Tarihi Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hazar KABA, programı düzenleyen kulüp öğrencilerine ve konuşmacı olarak katılan Sayın Prof. Dr. Osman KARATAY’a teşekkürlerini sundu.

Ardından Ege Üniversitesi Türk Dünyası ve Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Osman KARATAY tarafından “Karadeniz Dünyasında İlk Türkler” konulu konferans verildi.

Konuşmasında Karadeniz’e yerleşen ilk Türk boyları hakkında bilgiler veren Sayın Prof. Dr. Osman KARATAY, Karadeniz kültürü ile Türk kültürünün ilişkilerini ele aldı.

Program sonunda Türk Dünyası ve Tarihi Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hazar KABA tarafından Sayın Prof. Dr. Osman KARATAY'a hediye taktim edildi.