Eğitim Fakültemizde 'Dumansız Bir Dünya Mümkün' Paneli

Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde sigaranın zararlarına dikkat çekmek ve öğrencilerimiz açısından farkındalık oluşturmak amacıyla “Dumansız Bir Dünya Mümkün” temalı panel düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Panelde, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın İbrahim DEMİRCİ, Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sayın Bilge Bal ÖZKAPTAN ve Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Huriye Demet CABAR tarafından sigaranın fizyolojik ve psikolojik zararları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Moderatörlüğünü Sayın Doç. Dr. Huriye Demet CABAR’ın yaptığı panelde, Dr. Öğr. Üyesi Sayın İbrahim DEMİRCİ, sigara kullanımının olumsuz etkileri ve bağımlılığın psikolojik nedenlerini ele aldı.

Ardından konuşan Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sayın Bilge Bal ÖZKAPTAN da sigara kullanımının sağlığa olumsuz etkileri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Programda son olarak söz alan moderatör Sayın Doç. Dr. Huriye Demet CABAR ise, sigaranın hem fiziksel, hem psikolojik bağımlılığa neden olduğunu belirterek, sigara bırakmaya karar veren öğrencilerin KETEM ve benzeri kuruluşlar aracılığıyla hedeflerine ulaşabileceğini ifade etti.