Öğrencilerimizden Şehit Yakınları ve Gazilerimize Ziyaret

Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Savaş Baştürk tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, Öğretim Görevlisi Sabri Boztepe’nin öncülüğünde, 2 şehit ailesi ile 4 Kore Gazisi ziyaret edildi.

Öğrencilerimiz ilk olarak, görev yaptığı Erzurum/ Tekman’da, 1994 yılında teröristler tarafından şehit edilen öğretmen Nurullah SARAÇ’ın, Gerze İlçesi Yamacık Köyünde bulunan mezarını ve ailesini ziyaret ettiler.

Daha sonra, Bitlis’in Hizan İlçesinde teröristlerle çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Bahattin DOLMA’nın Dikmen’de bulunan mezarını ve ailesini ziyaret ettiler.

Programın devamında öğrencilerimiz, Dikmen’in Dumanlı Köyünde oturan Kore Gazisi Sayın Kazım KAPICI ile Babalıoğlu Köyünde oturan Kore Gazisi Sayın Mustafa ERDOĞMUŞ’u ziyaret ederek kendileriyle sohbet ettiler.

Öğrencilerimizin Dikmen’deki ziyaretlerine, Dikmen İçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de eşlik ettiler.

Öğrencilerimiz son olarak, Gerze’de oturan Kore Gazisi Sayın Ali KAPTAN ile Yaykıl Köyünde oturan Kore Gazisi Sayın Cahit KURUOĞLU’nu ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz şehitlerimizin mezarlarına bayrak ve karanfiller dikerek dualar ettiler. Duygusal anların yaşandığı bu etkinlikte, Şehit ve gazi aileleri öğrencilerimize çeşitli ikramlarda bulundular.