Durağan MYO’da Son Dönemin Türk Kahramanları Anıldı

Üniversitemiz Durağan Meslek Yüksek Okulunda “Son Dönemin Türk Kahramanları” konulu konferans programı düzenlendi.

Yüksekokul Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Durağan Kaymakamı Sayın Osman ÇELİKKOL, Yüksekokul Müdürü Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, İlçe Emniyet Müdürü Sayın Gökhan ARIKAN, İlçe Jandarma Komutanı Sayın Beşir ALPAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İbrahim AÇIKGÖZ, İlçe Halk Eğitim Müdürü Sayın Ali ŞAHİN, İlçe Müftüsü Sayın A. Mustafa YILDIRIM, şehit yakınları ve gazilerimiz katıldılar.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını Yüksekokul Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI yaptı. Şehitlerimize ve gazilerimize minnettar olduklarını belirten Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI,  “Bu ülke, bu millet, şehitlerimiz ve gazilerimizin yüzü suyu hürmetine ayaktadır” dedi.

Ardından Üniversitemiz Öğr. Gör. Sayın Sabri BOZTEPE tarafından, dünyadaki Türk şehitlikleri, Sinop ve Durağanlı şehitlerimiz ile Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen kahraman kadınlarımız hakkında bilgiler verildi.

Ardından öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Çanakkale konulu şiir dinletisi büyük bir beğeni topladı.

Program daha sonra Durağan ilçe mezarlığında bulunan 5 şehidimizin mezarının ziyaret edilmesiyle sona erdi.