Öğrencilerimizden “Hadis ve Sünnet Anlayışı" Paneli

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından “Hadis ve Sünnet Anlayışı" konulu bir panel gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele; Dekan Yardımcılarımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK, Sayın Dr. Öğr Üyesi Faruk ÖZDEMİR, Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Moderatörlüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Sayın Dr. Bekir ÖZÜDOĞRU’nun gerçekleştirdiği panelde, öğrencilerimiz farklı grupların hadis anlayışlarını ele aldılar.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerimizden; Sayın Ercan ŞENGÜL "Mutezile’nin Sünnet Anlayışını”,  Sayın Gülsüm DİLGEÇ “Şia’nın Hadis Anlayışını”, Sayın Maşide BOZALİ “Oryantalistlerin Hadis Anlayışını”, Sayın Mehmet GERÇEK, "Kuraniyyun Ekolünün Hadis Anlayışını”, Sayın Ferdi ŞAHİNOĞLU, "Fazlurrahman’ın Hadis Anlayışını", Sayın Hanife ÖZTÜRK ise "Sosyal Medyada Hadis Kullanımı” konularını işlediler.

Öğrencilerimiz, hadis-sünnet tartışmalarının çokça yapıldığı günümüzde, farklı grupların Hz. Peygamber’den bizlere nakledilen hadislere bakış açılarını olumlu-olumsuz yönleriyle katılımcılara aktardılar.