Öğrencilerimiz, Doğa ve Sanatla Buluştu

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında öğrencilere sanat ve tabiat sevgisi kazandırmak amacıyla, “Doğa ile Sanatı Buluşturma ve Köpek Kulübeleri” projesi hayata geçirildi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Sayın Öğr. Gör. Ceren DEMİRALP koordinesinde yürütülen proje kapsamında, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Sarıkum Tabiat Alanı’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklere katılan Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü öğrencileri, Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Sinop Abalı İlkokulu öğrencileri doğa gezisi ve göçmen kuş gözlemi gerçekleştirdiler.

Öğrenciler daha sonra, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü’nce tedarik edilen köpek kulübelerini kurarak doğaya yerleştirdiler.

Son olarak “Tabiatı Koruma ve Biyoçeşitliliğin Önemi” konulu eğitime katılan öğrenciler, “Doğa Tek Renk Olur Mu?” konulu resim çalışması ile de birbirinden ilginç resimler yaptılar.