Üniversitemizde Kaynaştırma Eğitimin Önemine Dikkat Çekildi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Dersi kapsamında, özel gereksinimli öğrencilerin genel eğitim sınıflarında, akranlarıyla bir arada eğitim görmelerini konu alan “Kaynaştırma Eğitimi” başlıklı panel düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Sinop İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Perihan ÖZPINAR, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Ergün KAYNAR, Üniversitemiz Akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak “Kaynaştırma Eğitiminde Farkındalık” konulu video gösterimi gerçekleştirildi.

Ardından Panele konuşmacı olarak katılan Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Sayın Ayla KILIÇ, Sinop İlkevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Usta Eğitici Sayın Elif DİNÇ, Uzman Öğretici Sayın Emel BAYDI, Özel öğrenci velilerinden Sayın Saniye SEMİZ ve Sayın Çiğdem GÜNGÖR; “kaynaştırma, aile ve uzmanlarla işbirliği, sınıflarda yapılabilecek uyarlama önerileri” gibi konularda bilgiler aktardılar.

Ayrıca Panele katılan konuşmacılar, özel gereksinimli çocuklarda görülen davranış problemlerinin ortaya çıkış nedenleri ve sınıftaki öğretmenlerin bu durumlara karşı nasıl tepki vermeleri gerektiği konularında öneriler sundular.

Program sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, konuşmacılara günün anısına hediye takdim etti.