Açık Havada Kitap Okuma Keyfini Yaşadılar

54. Kütüphane Haftası programları kapsamında ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ etkinliği, tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de düzenlendi.

Sinop Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi ortaklığında Sinop Arkeoloji Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erol AKARSLAN, Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nilüfer ÖZER, Arkeoloji Müzesi Müdürü Hüseyin VURAL, Üniversitemiz Merkez Kütüphane personeli, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik, Türkiye’nin 81 ilinde Saat 12.30’da aynı anda başlayıp, 13.00’da son buldu.

Etkinlikte ellerine kitapları alan öğrenciler ve vatandaşlar açık havada kitap okumanın zevkini yaşadılar.