Çanakkale Şehitlerimiz, Gerze MYO’da Anıldı

“18 Mart Şehitlerimizi Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi” Gerze Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Gerze Meslek Yüksekokul Müdürü Sayın Öğr. Gör. M. Sedat İPAR, Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sayın Nazım AKSU, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Sayın Ahmet BURMA, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Sayın Tahsin BAYRAK, Müdür Yardımcıları Sayın Öğr. Gör. Ahmet KARAOĞLU, Sayın Öğr. Gör. Mehmet KESKİN, Yüksekokullar Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sayın Fatih ERGÜN, okul müdürleri, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Çanakkale Zaferimizin anlatıldığı sinevizyon filmiyle devam etti.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını Gerze Meslek Yüksekokul Müdürü Sayın Öğr. Gör. M. Sedat İPAR yaptı.

Sayın Öğr. Gör. M. Sedat İPAR konuşmasında Çanakkale’nin sadece bir savaşın ve bir diyarın adı olmadığını belirterek, "Çanakkale bedenin ruhla, mananın maddeyle ve hilalin haçla mücadelesidir. Bizlerde bugün gerek konferans programımızla, gerek okuyacağımız şiirlerle Çanakkale’deki büyük zaferimizi unutmadığımızı ve de dünya var oldukça da unutturmayacağımızı göstermek için de burada bulunmaktayız. Çünkü; aradan 103 sene geçmesine rağmen, Millet olma, Hür ve Birlik olma, Büyük Türk Milleti olma mücadelemiz bugün de hala devam etmektedir.” dedi.

Ardından Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sayın Cenk DEMİR, öğrencilerimize Çanakkale Zaferi’nin önemi ve bilinmeyen yönleri hakkında bilgiler verdi.

19. Yüzyıldan itibaren Çanakkale Zaferine kadar geçen süreyi detaylarıyla birlikte öğrencilerimize anlatan Dr. Öğretim Üyesi Sayın Cenk DEMİR, Çanakkale'nin jeopolitik konumuna vurgu yaparak, burasının ülkemiz ve diğer ülkeler için çok önemli olduğunu söyledi. Çanakkale cephesinde mücadelenin 9 aya yakın sürdüğünü belirten Dr. Öğretim Üyesi Sayın Cenk DEMİR, Çanakkale Zaferi’nin Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirdiğini ifade ederek, bu zaferin inanç ve bağımsızlık aşkıyla kazanıldığını vurguladı.

Konuşmalarının ardından Gerze Meslek Yüksekokul Müdürü Sayın Öğr. Gör. M. Sedat İPAR tarafından Dr. Öğretim Üyesi Sayın Cenk DEMİR’e hediye takdim edildi.

Program Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Şiir ve türkü dinletisiyle devam etti. Çanakkale Şehitlerimize ithafen öğrencilerimiz tarafından okunan şiirler ve türküler, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.