Gerze MYO’da Mevlid-i Nebi Programı

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’ın kâinatımızı şereflendirdiği “Mevlid-i Nebi Haftası” kapsamında Üniversitemiz Gerze Meslek Yüksekokulu’nda “Hz.Muhammed İle Tanışık Olmak” konulu bir konferans düzenlendi.

Gerze Meslek Yüksekokulu Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Yüksekokul Müdürü Öğr.  Gör. Mehmet Sedat İPAR, Gerze İlçe Müftüsü Bayram KARAR, Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Ahmet KARAOĞLU, Akademik ve İdari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ilk olarak İlçemiz Sarnıç Köyü Çalık Mahallesi İmam Hatibi Ömer Köksal tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu.

Ardından konuşan Gerze İlçe Müftüsü Bayram KARAR, “Rebiülevvel ayının 12’sine denk gelen Mevlid Kandili’nin, insanın benliğinde gizli olan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamber’in, bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme günü ve gecesi” olduğunu ifade etti.

Programın kapanış konuşmasını yapan Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Sedat İPAR ise günümüzde İslam Ümmetinin birbirinden ayrı düşmesi için çalışan şer odaklarının Peygamber Efendimizin hadis ve sünnetlerini unutturmaya yönelik eylemlerinin giderek arttığını belirterek, Türk Devletleri’nin İslam Dini ile şereflendikten sonra Allah’ın varlığı ve birliği ile Hz. Muhammed’in (s.a.v) onun kulu ve elçisi olduğunu dil ile ikrar kalp ile tasdik etmekle kalmadığını, İslam İnancının kıtalara yayılmasında büyük mücadele sergilerken diğer taraftan Peygamber Sevgisini yüreklerinde her geçen gün büyük bir coşku ve heyecanla yaşamış ve yaşatmış olduğunu, gelenek ve göreneklerimizin uygulanmasında Peygamber Efendimize duyulan büyük saygı ve sevgiden dolayı her daim sünnetlere de yer verildiğinin açıkça görülebileceğini belirtti.

Konferansın ardından Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. Mehmet Sedat İPAR tarafından Gerze İlçe Müftüsü Bayram KARAR'a hediye takdiminde bulunuldu.