Öğrencilerimizden Gönüllü Cami Temizliği

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde eğitim gören öğrencilerimiz, "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında kentteki bazı camileri temizledi. Gönüllü olarak camileri temizleyen öğrencilerimiz, bir yandan derslerini çalışırken bir yandan da toplum yararına faydalı işler yapıyor.

Camileri Temiz Tutmak Hepimizin Görevi

Üniversitemiz öğrencisi Ebru YILMAZ, camilerin en özel mekânlar olduğunu belirtti. Camilerin sahiplenilmesi gerektiğini dile getiren öğrencimiz, cami temizliği yapmanın kendisine huzur verdiğini ifade etti. Temizlik yapılan camilerin tarihi olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Ömür Bilsay KUL, öğrencilerimizin temizlik yaparken medeniyetimizi de öğrenme fırsatı yakaladıklarını dile getirdi.

Cami temizleyerek ne kadar doğru bir iş yaptıklarının bilincinde olduklarını söyleyen Öğrencimiz Ebru YILMAZ, "Kültürel ve dini açıdan çok önemsediğimiz camileri temiz tutmanın hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum. Bizler bunu çok iyi bildiğimiz için arkadaşlarımla dersimizi böyle yapmak istedik. Camileri temizlemek bize huzur verdi. Hocamız ve diğer ilgililer de bizlere destek verdiler. Böyle bir etkinliğin içerisinde yer almaktan çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı.