Açık Havada Kitap Okudular

Sinop’ta Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, farkındalık oluşturmak için ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ projesi kapsamında, açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sinop Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi ortaklığında Sinop Arkeoloji Müzesi bahçesinde düzenlenen okuma etkinliğine; Vali Yardımcısı Adem ERGÜL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu TIRIL, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan GÖZ, Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alpay TIRIL, Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Personeli, Kültür Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi Personeli, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Etkinlikte ellerine kitapları alan vatandaşlar açık havada kitap okumanın zevkini yaşadılar. Türkiye’nin 81 ilinde Saat 12.30’da aynı anda başlayan kitap okuma etkinliği 13.00’da son buldu.