Çanakkale Zaferimiz 102. Yılında Anıldı

Milletimizin hürriyet ve istiklal mücadelesinin en önemli sembolü olan Çanakkale Zaferi, 102. Yılında Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya TURAN, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir TEKİN ve Yrd. Doç. Dr. Muzaffer BARLAK, akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’an – ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda Çanakkale Zaferi hakkında bir sunum yapan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Tarih Okutmanı Sabri BOZTEPE, Çanakkale Zaferinin büyük zorluklarla kazandığını belirterek, inanç ve vatan sevgisinin Çanakkale’de hayat bulduğunu ifade etti.

Program, “Çanakkale’yi Anlamak” konulu sinevizyon gösterimi ile sürdü.

Programda, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan şiir ve müzik dinletileri büyük beğeni topladı.

Çanakkale’yi Anmak Yetmez, Anlamak ve Ders Çıkartmak Mecburiyetindeyiz

Programın kapanışında bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Öğrencilerimizin Çanakkale Zaferinden ders çıkartmaları gerektiğini belirterek, “Çanakkale Zaferimizi anmak yetmez, anlamak ve ders çıkartmak mecburiyetindeyiz. Tarihimizde neler yaşandığını, ülkemizi dört koldan saran işgalcilere karşı nasıl destansı bir mücadele verdiğimizi hiç aklımızdan çıkartmamalıyız. Aziz milletimiz bu ruhla hareket ederek, dün olduğu gibi 15 Temmuzda da önemli bir destana imza atmıştır, hain darbe girişimini Çanakkale ruhuyla bertaraf etmiştir” dedi.