Avrupa Birliği Ufuk2020 (Horizon 2020) Programı Bilgilendirme Duyurusu

Çok uluslu araştırma ve inovasyon işbirliği desteklerinden bireysel öncül araştırma desteklerine, burs ve uluslararası dolaşım desteklerinden “KOBİ’lere özel inovasyon destekleri”ne kadar çok geniş bir yelpazede 80 milyar Avro'luk bütçesiyle önemli bir finansman kaynağı olma özelliği taşıyan, Avrupa Birliği (AB) Ufuk2020 (Horizon 2020) Programının kullanıcı dostu www.Ufuk2020.org.tr internet sitesi Türkçe ve İngilizce dillerinde tüm dünya kamuoyunun kullanımına açılmış bulunmaktadır.

www.Ufuk2020.org.tr'de etkileşim imkânları eşliğinde sunulmakta olan 1,500 sayfa civarındaki bilgi iki ana başlık altında toplanmaktadır. Bunlardan ilki, Ufuk2O20’nin TÜBİTAK tarafından yürütülen Türkiye ayağıyla ilgili olup Program kapsamındaki Proje ve Burs Destek fırsatları; Ufuk2020 Başvuru ve Değerlendirme Süreci, TÜBİTAK Ufuk2020 Destek ve Ödülleri, Ufuk2020 Yasal ve Finansal Konuları, Ufuk2020 Başarı Hikayeleri ve daha birçok alt başlık altında, uluslararası standartları da gözeten bir sunumla kullanıcıya ulaştırılmaktadır.

Misal olarak, Başarı Hikayeleri sayfalarında Ufuk2020 proje ya da burslarında yer alma fırsatını yakalamış Türk sanayi şirketleri, KOBİ'leri ya da Türk üniversiteleri ve akademisyenlerin çalışmaları, OECD Etki Analizi Güncel Parametreleri ile uyumlu bir şekilde tasnif edilerek yansıtılmaktadır. Bu sayfalarda yer verilen araştırmalara dair bilgiler "Bilimsel Çıktı/Ürün/Kazanım", "Endüstriyel İnovasyon Boyutu", "Yurtdışına Bağımlılığa ve Cari Açığa Etkisi", "Kamu Mal ve Hizmetlerini Karşılama" ile "İnsan Kaynağının Geliştirilmesine Katkısı" gibi alt başlıklarda kullanıcıya sunulmaktadır.

Ayrıntılı bilgi İçin www.Ufuk2020.org.tr tıklayınız.