Türkiye’de en çok atıf alan ve H index’i en yüksek 6 bin akademisyenin belirlendiği listede, üniversitemizden de 10 öğretim üyemiz yer aldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Murat ALPER’in yayınladığı “Türkiye’de en çok atıf alan ve H index’i en yüksek 6.000 akademisyen” başlıklı çalışmada, Türk üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler içinde en çok atıf alan ve H index’ine sahip ilk 6 bin bilim insanı belirlendi.

Listede Üniversitemizden 10 İsim Bulunuyor

Akademisyenlerin Google Scholar profillerine göre oluşturulan H index sıralamasında; Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. Hasan OĞUL, Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Levent BAT, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. Onur ŞAHİN, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK ve Sayın Prof. Dr. Hülya GÜLAY OGEMAN, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. Murat SARIKAYA, Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri Sayın Prof. Dr. Yalçın KAYA, Sayın Prof. Dr. İsmihan KARAYÜCEL, Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN ve Fen Edebiyat Fakültesi Arş. Gör. Sayın Dr. Seval AKSOY da yer aldı.

Listede öğretim üyelerimiz Sayın Doç. Dr. Hasan OĞUL, 6 bin akademisyen içinde H İndexi sıralamasına göre 9’uncu, atıf sıralamasına göreyse 13’üncü sıraya girmeyi başardı.

Rektörümüzden Tebrik ve Teşekkür

Dünya çapında akademik çevrelerce büyük önem atfedilen H index sıralamasında, üniversitemizden de 10 bilim insanının yer almasının gurur verici olduğunu belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bahse konu olan liste, üniversitelerimizin kendi akademik performanslarını değerlendirmeleri bakımında önemli bir gösterge. Listede 10 akademisyenimizin yer alması bizler açısından memnuniyet verici ancak elbette yeterli değil. Önümüzdeki yıllarda Sinop Üniversitemizden çok daha fazla öğretim elemanımızın bu ve bunun gibi sıralamalarda yer bulacağına inanıyorum. 10 öğretim üyemizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.